Käytämme evästeitä taataksemme parhaimman käyttökokemuksen verkkosivustomme vierailijoille. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeidemme käytön.
Salli evästeet Kiellä evästeet
evästekäytäntömme
Evästeiden salliminen mahdollistaa verkkosivuston paremman toiminnan. Salli evästeet evästekäytäntömme

Tietosuojakäytäntö

Otamme tietosuojan ja luottamuksellisuuden erittäin vakavasti ja noudatamme kansallisia ja eurooppalaisia tietosuojamääräyksiä. Esitämme seuraavassa tärkeimmät tiedot tietojen keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä, mukaan lukien erityisesti tiedot siitä, mitä henkilö- ja muita tietoja tallennamme ja mitä teemme niillä.


Joihinkin sivustolla http://www.varta-consumer.com/fi-fi tekemiimme tarjouksiin tai palveluihin saatetaan soveltaa eri määräyksiä. Näihin määräyksiin, kuten palkintojen arvontoihin tai vastaaviin kampanjoihin sovellettaviin määräyksiin, viitataan tarjouksemme tai palvelumme puitteissa ja niitä sovelletaan ensisijaisesti seuraaviin määräyksiin nähden.


 

 

1. Rekisterinpitäjä


Tämän sivuston kautta tehdystä henkilötietojen keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä tietosuoja-asetuksen mukaisesti (GDPR-asetus) vastaa VARTA Consumer Batteries GmbH & Co. KGaA, Alfred-Krupp-Str. 9, 73479 Ellwangen, Saksa (”Rekisterinpitäjä”, GDPR-asetuksen art. 4 (7)).

 

 


2. Henkilötietojen kerääminen, käsittely ja käyttö


2.1. Henkilötiedot


Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja (GDPR, art. 4(1)).

Tämä sisältää erityisesti nimen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron, osoitteen, syntymäajan samoin kuin eri selvitystiedot, joita annat yhteydenottolomakkeen muodossa tehdyn verkkotilauksen, rekisteröinnin, asiakastilin luomisen tai tiedustelun yhteydessä (jäljempänä ”henkilötiedot”).

Tämä tietosuojakäytäntö ei kata tilastollisia tietoja, joita keräämme teknisistä syistä käydessäsi verkkosivustollamme ja jotka tehdään anonyymeiksi, joten niitä ei voida yhdistää suoraan henkilöllisyyteesi. Tällaisia tilastollisia tietoja ovat esimerkiksi käyntiesi lukumäärä, sivustolla käyttämäsi aika, sivut, joilla kävit, selaintasi koskevat tiedot, IP-osoite sekä ohjelmiston ja laitteiston ominaisuudet. Nämä tiedot kerätään ja niitä käsitellään anonyymisti tarkoituksena saada tietoa sivustomme käytöstä ja sen optimoinnista.

 

 

2.2. Tietojesi kerääminen, käsittely ja käyttö


Yleensä ottaen on mahdollista käyttää sivustojamme antamatta mitään henkilötietoja. Sivustojemme henkilötietojen kerääminen perustuu vapaaehtoisuuteen aina kun mahdollista.

Tarkemmin sanottuna keräämme ja käsittelemme seuraavanlaisia henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin :


 

2.2.1. Liiketoimintasuhdetta varten


Keräämme nimesi, osoitteesi, ostohistoriasi ja vastaavat vaaditut henkilötiedot ja käsittelemme niitä liiketoimintasuhteemme tarkoituksia varten, kuten tiedusteluusi vastaamiseen, kanssasi tekemämme sopimuksen käsittelyyn, tilattujen tavaroiden toimittamiseen, maksujen käsittelyyn tai teknisen hallinnon tarkoituksiin. Käsittelyn oikeudellisen perustan muodostaa GDPR-asetuksen art. 6 (1) lit. b, koska se on tarpeen kanssasi tehtyjen sopimusten täytäntöön panemiseksi.

Säilytämme henkilötiedot liiketoimintasuhteemme keston ajan. Jos välillämme ei ole ollut liiketoimintatapahtumia kolmeen vuoteen, poistamme henkilötietosi tai teemme ne anonyymeiksi, ellei laki vaadi pidempää tallentamista.


 

2.2.2. Profiilin luomiseksi tietokantaamme


Kun otat meihin yhteyden ensimmäistä kertaa, luomme sinusta profiilin tietokantaamme. Profiiliisi tallennetaan myös kaikki muut henkilötiedot, jotka annat meille myöhemmin esim. ostojen tai asiakaspalveluyhteydenottojen yhteydessä. Tämän käsittelyn oikeudellisen perustan muodostaa GDPR-asetuksen art. 6 (1) lit. b, koska se on tarpeen kanssasi tehtyjen sopimusten täytäntöön panemiseksi.

Säilytämme henkilötiedot liiketoimintasuhteemme keston ajan. Jos välillämme ei ole ollut liiketoimintatapahtumia etkä ole ottanut yhteyttä asiakaspalveluun kolmeen vuoteen, poistamme henkilötietosi tai teemme ne anonyymeiksi, ellei laki vaadi pidempää tallentamista.

 

2.2.3. Uutiskirjeiden tilaukset ja uutiskirjeiden käytön analysointi


a) Tilaukset

Jos ilmoitat haluavasi osallistua sähköpostissa lähetettävän uutiskirjeemme postituslistalle, kun tarjoamme sitä sivustollamme, käytämme luvallasi antamiasi henkilötietoja uutiskirjeen lähettämiseksi säännöllisin väliajoin, mutta ei kuitenkaan useammin kuin kerran vuosineljänneksen aikana. Rekisteröinti vaatii sähköpostiosoitteen ja asuinmaan. Kaikki muut tiedot, kuten sukupuoli ja etu- ja sukunimi, annetaan täysin vapaaehtoisesti, ja niitä käytetään uutiskirjeen kohdistamiseksi sinulle henkilökohtaisesti. Uutiskirjeet sisältävät ajankohtaisia tarjouksia, uutisia ja tietoa tuotteistamme samoin yleisiä neuvoja ja tietoa tuotteisiimme liittyvistä asioista. Tämän käsittelyn oikeudellisen perustan muodostaa GDPR-asetuksen art. 6 (1) lit. a mukaisesti antamasi suostumus.

Säilytämme henkilötietojasi tässä tarkoituksessa, kunnes joko (i) perut tilauksesi tai (ii) olet jättänyt uutiskirjeet avaamatta enintään 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen poistamme henkilötietosi tai teemme ne anonyymeiksi, ellei laki vaadi pidempää tallentamista.

Voit perua suostumuksesi perumalla sähköpostitse lähetettäviä uutiskirjeitä koskevan tilauksesi koska tahansa, ilman syytä, ja se päättyy välittömästi. Voit perua tilauksesi uutiskirjeen lopussa olevassa linkistä, käyttämällä yhteydenottolomakettamme tai lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen dsr@eu.spectrumbrands.com.

 

b) Uutiskirjeiden käytön analysointi

Pyrimme parantamaan palveluamme jatkuvasti. Tästä syystä arvioimme sähköpostitse lähettämiämme uutiskirjeitä tarkastaen mm. ovatko annetut sähköpostiosoitteet toimivat, onko uutiskirjeet avattu, mitä uutiskirjeissä olevia linkkejä on käytetty ja onko niihin saatu (automaattinen) vastaus (virheilmoitus tms.). Tämän käsittelyn oikeudellisen perustan muodostaa GDPR-asetuksen art. 6 (1) lit. a mukaisesti antamasi suostumus.

Tässä tarkoituksessa säilytämme henkilötietosi kahden vuoden ajan. Tämän jälkeen poistamme henkilötietosi tai teemme ne anonyymeiksi, ellei laki vaadi pidempää tallentamista.


 

 

2.3. Alaikäisten puolesta annettu suostumus


Alle 16-vuotiaat eivät saa antaa meille mitään henkilötietoja ilman heidän vanhempiensa tai laillisen huoltajansa etukäteen antamaa suostumusta.

 


 

2.4. Kun suostumus on annettu: Oikeus perua suostumus


Kun suostumus on henkilötietojesi käsittelyn oikeudellisena perustana, voit perua suostumuksesi milloin tahansa ilman syytä. Huomaa, että suostumuksen peruminen ei vaikuta ennen perumista suoritetun käsittelyn laillisuuteen. 

 


 

3. Kuinka henkilötietoja jaetaan kolmansille osapuolille


    Henkilötietojasi siirretään kolmansille osapuolille vain seuraavissa tapauksissa:

    • Spectrum Brands ‑yhtymään kuuluville tytäryhtiöille tai paikallisille jakelukumppaneille (antamastasi sijainnista riippuen) VARTA-sivuston käytön, tekemäsi tiedustelun tai liiketoimintasuhteemme yhteydessä,
    • lehdistöyhteyksiä varten listatulle PR-toimistollemme lehdistöön liittyvien tiedustelujesi käsittelyä varten,
    • IT-toimistoille, jotka tarjoavat meille IT-palveluja ja käsittelevät näitä tietoja pelkästään näiden palvelujen tarkoituksia varten (esim. isännöinti, IT-huolto- ja ‑tukipalvelut, uutiskirjejärjestelmä),
    • tuomioistuimille, sovittelijoille, lainvalvontaviranomaisille, sääntelijöille tai asianajajille, missä tämä on tarpeen lain noudattamiseksi tai oikeuksien tai oikeudellisten vaateiden laatimiseksi, toimeenpanemiseksi tai puolustamiseksi.

     

    Siinä tapauksessa, että sovimme muiden yritysten kanssa tietojen käsittelyyn liittyvien tehtävien suorittamisesta puolestamme ja lähetämme henkilötietojasi tässä tarkoituksessa, näiden yritysten on suojeltava henkilötietojasi ja käytettävä niitä vain erityisesti sovittuun tarkoitukseen näiden käsittelijöiden kanssa tehtyjen sopimusten mukaisesti.

    Mikäli siirrämme tietoja EU:n tai EEA:n ulkopuolelle (antamastasi sijainnista riippuen), siirrämme henkilötietoja tällaisissa maissa sijaitseville ulkoisille vastaanottajille vain silloin, kun vastaanottajalla on lain vaatimat suojatoimenpiteet, kuten EU:n mallisopimuslausekkeet tai Privacy Shield ‑järjestelyn sertifiointi.

    Lisätietoja tiettyihin siirtoihin sovellettavista suojatoimenpiteistä, kuten kopiot kyseisistä suojatoimenpiteistä, saa kirjoittamalla osoitteeseen dsr@eu.spectrumbrands.com.

     


     

    4. Henkilötietoihisi liittyvät oikeutesi

     

    Tiettyjen vaatimusten täyttyessä sinulla on seuraavat oikeudet:

    • oikeus vaatia pääsyä käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin
    • oikeus vaatia henkilötietojesi oikaisua
    • oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista
    • oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista
    • oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä
    • oikeus vaatia henkilötietojen vastaanottamista järjestelmällisessä, yleisesti käytetyssä ja koneluettavassa muodossa (oikeus tietojen siirrettävyyteen)
    • oikeus perua suostumus tulevaisuudessa
    • oikeus välttää sellaisen sopimuksen alaisuus, joka perustuu yksinomaan automaattiseen käsittelyyn, profilointi mukaan lukien.

     

    Voit vedota oikeuksiisi ottamalla yhteyden seuraavasti:

    VARTA Consumer Batteries GmbH & Co. KGaA

    DSR Request 
    Alfred-Krupp-Str. 9 
    73479 Ellwangen 
    Germany
    Puh: +49 (0) 7961 – 83 0
    Faksi: +49 (0) 800 827 827 4 

    dsr@eu.spectrumbrands.com

     

    Vastaamme pyyntöösi sovellettavien lain määräysten mukaisesti.

     

     


    5. Evästeet


    Voit lukea evästeitä koskevasta käytännöstämme napsauttamalla tästä, joka johtaa evästekäytäntöömme.


     

     

    6. Tietojen suojaus


    Teemme kaikkemme tallentaaksemme tietosi käyttäen kaikkia käytössämme olevia teknisiä ja organisatorisia keinoja estääksemme kolmansien osapuolten pääsyn niihin.

    Suojataksemme tiedot kolmansien osapuolten yrityksiltä päästä niihin tallennamme kaikki tiedot korkeimmat turvanormit täyttäville palvelimille. 


     

     

    7. Tietosuojavastaavamme


    Jos sinulla kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme:

    VARTA Consumer Batteries GmbH & Co. KGaA, Alfred-Krupp-Str. 9, 73479 Ellwangen 

    gdpr@eu.spectrumbrands.com


     

     

    8. Oikeus tehdä valitus


    Jos uskot, että henkilötietojesi käsittelymme rikkoo tietosuojalakeja, sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

     

     


     

    © VARTA Consumer Batteries GmbH & Co. KGaA , May 2018